Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ: Η ΠΡΟΝΟΙΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Ήρθε η μεγάλη δοκιμασία απο τις πυρκαγιές στην Αττική , Μάτι, Ραφήνα , Κάλαμο κλπ. και πολλοί  άνθρωποι ρώτησαν την αιτία του γεγονότος. Και αναρωτήθηκαν γιατί τόση καταστροφή, ο Θεός πώς το επέτρεψε!
 Ρωτήθηκε και η Γερόντισσα επί του θέματος. Απάντησε με γαλήνη και σαφήνεια: 
"Πότε απευθυνθήκαμε στον Κύριο μας με συντριβή, ταπείνωση, ικεσία και πόνο για εμάς και τα αδέλφια μας που υποφέρουν, πότε βάλαμε την προσευχή στην καθημερινότητά μας; Μπορεί ελάχιστα, ίσως και ποτέ! Τώρα στην δύσκολη στιγμή  Του ζητάμε τον λόγο. Ο Ίδιος ο Χριστός μας δεν παρεμβαίνει εκβιαστικά στην ζωή μας, δεν μας πιέζει ποτέ να κάνουμε το θέλημά Του. Ποτέ! Ελεύθερα, αυτεξούσια όντα είμαστε. Μας προειδοποιεί αλλά δεν μας καταπιέζει σε τίποτα. Δεν παρεμβαίνει γιατί απλά δεν Τον πλησιάζουμε εμείς. Αυτό είναι το σημείο που ποτέ δεν το εννοήσαμε. Δεν ζητάμε, δεν πάμε εμεις κοντά Του, εμεις Τον κρατάμε σε απόσταση, όχι διότι δεν θέλει να παρέμβει Αυτός προς όφελός μας."
 Η ευαγγελική περικοπή εδώ είναι επιβεβαίωση αυτών που λέμε:
Ιω. 16,24           ἕως ἄρτι οὐκ ᾐτήσατε οὐδὲν ἐν τῷ ὀνόματί μου· αἰτεῖτε καὶ λήψεσθε, ἵνα ἡ χαρὰ ὑμῶν ᾖ πεπληρωμένη.
Ιω. 16,24                  Εως τώρα δεν έχετε ζητήσει τίποτε, επικαλούμενοι το όνομα εμού, που είμαι ο αιώνιος αρχιερεύς και μεσίτης ιδικός σας πλησίον του Πατρός. Από εδώ όμως και πέρα να ζητήτε πάντοτε και θα λαμβάνετε, δια να είναι έτσι πλήρης και τελεία η χαρά σας εκ του γεγονότος ότι ο Πατήρ θα ακούη τας προσευχάς σας.

Και τώρα προχωράμε στα σημαντικότερα λόγια της ευλογημένης Γερόντισσας που ίσως μας τρομάξουν λιγάκι:
"Πολλοί άνθρωποι που έχουν παραγωγή σιταριού, λαδιού και λοιπών αγαθών θα πούνε σε καιρό κρίσης επισιτιστικής: 
-Εγώ έχω το σιτάρι μου, έχω το λαδάκι μου, έχω τα φαγώσιμά μου στο κελάρι μου, δεν θα στερηθώ. Ίσως να έχουν και αρκετά λεφτά στις τράπεζες.
Να ξέρετε θα είναι οι πρώτοι που θα πεινάσουν. Θα χαθούν όλα τα καλούδια που αποθήκευσαν και θα μείνουν νηστικοί. Και τα λεφτά θα κάνουν φτερά. Διότι βασίζονται σε ανθρώπινες, μικρές κι αδύναμες βάσεις, στο εγώ τους, σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και τον μικρό τους κύκλο, τον οικογενειακό. Δεν έχουν την αγάπη προς τον συνάνθρωπό τους. Προνοούν μόνο για λίγο, πόσο θα αντέξουν πιά οι αποθήκες τους;  Οι άνθρωποι που θα στηρίξουν την ελπίδα τους στον Θεό, στην δική Του πρόνοια και θα προσεύχονται για τους εαυτούς τους και τους άλλους ανθρώπους, εκείνοι δεν θα στερηθούν τίποτα!! Η πίστη στον Θεό και η αγάπη προς τον αδελφό, θα τους δώσει όλες τις ευλογίες του Κυρίου μας! Τα δικά Του τα παιδιά ούτε τώρα, ούτε ποτέ θα τα εγκαταλείψει. Ποτέ!
 Δυστυχώς έρχονται μέρες δύσκολες, έρχεται μεγάλη πείνα, δύσκολότερες καταστάσεις ακόμη, (αναφερθήκαμε πολλές φορές στο παρελθόν στις 7 πληγές). Είμαστε τελείως απροστάτευτοι, ο μεγάλος εχθρός μας, ο Αντίδικος, ο Σατανάς πήρε την εξουσία να φέρει τον άνθρωπο σε μεγάλες δοκιμασίες. Του παρεχώρησε ο Κύριος αυτό το δικαίωμα γιατί αλλοιώς δεν βάζουμε μυαλό. Έχουμε όλο τον χρόνο να κλίνουμε γόνυ ικεσίας στον καλό Θεό κι εμείς περί άλλων τυρβάζουμε. Θυμόμαστε τον Θεό μόνο όταν έρχεται μια τραγωδία κι αυτό για να διαμαρτυρηθούμε, που επέτρεψε να γίνει το κακό. Μα εμεις είμαστε η αιτία των συμφορών μας και η σκληροκαρδία μας. Άν κάποιος φταίει για τις συμφορές λοιπόν, αυτός δεν είναι σίγουρα ο Θεός. Να μπούν τα πράγματα στην θέση τους, το δίκιο είναι να αυτομεμφθούμε κι όχι να ρίχνουμε τα δικά μας λάθη σε Αυτόν που μόνο αγάπη έχει για μας, απλά ένα κάλεσμά μας περιμένει να τρέξει προς βοήθειά μας. Και να ξέρετε παιδιά μου ότι κι ο πιό απλός , φτωχός και ταπεινός άνθρωπος όταν προσεύχεται για τόν συνάνθρωπό του, ή γιά όποιον κι άν προσεύχεται, η προσευχή του εισακούγεται και φέρνει αποτέλεσμα. Ο Θεός δεν βλέπει τσέπες, βλέπει την αγάπη στην καρδιά του προσευχομένου. Προσεύχεστε παιδιά μου με απλότητα και θέρμη κι αφήστε τα υπόλοιπα στην φροντίδα της Παναγίας μητέρας μας και στον Κύριό μας, τον γλυκύτατο Ιησού Χριστό"!!