Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΖΕΣΤΗ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.


Είναι ευκαιρία  να εμβαθύνουμε στην ουσία της κρίσης και στα θαυμαστά και τα καλά που προσφέρει αυτή στην σχέση των ανθρώπων.  Δεν μπορούμε να κρύψουμε την σχέση μας με την γερόντισσα της Αττικής που δια μέσου των ανθρώπων που την γνωρίσαμε , μας έδωσε θαυμάσια  και παρήγορα ρήματα. Σας τα δώσαμε και σε αναρτήσεις και σε βιβλία και σε βιντεάκια. Όλα είχαν απήχηση στον κόσμο και το διαπιστώσαμε και προσωπικά μέσω συνομιλιών με ανθρώπους απλούς ανά την οικουμένη. Και στην αγία Γή πού συνομιλήσαμε με διάφορα πρόσωπα και στην Ελλάδα και στην Γερμανία και στην Αμερική, παντού την ξέρουν σαν την γερόντισσα των προφητικών ποιημάτων. Να δούμε όμως και την γερόντισσα της αγάπης λίγο περισσότερο. Έλεγε πολλές φορές στα πνευματικά της τέκνα που συνομιλούν σε καθημερινή βάση τον περισσότερο καιρό, ότι δεν είναι η ουσία  οι προφητείες και οι αποκαλύψεις που μας τα δίνει και σε μας όπως της δίνονται. Το ουσιώδες της υποθέσεως είναι η αιτία που αποκαλύπτει ο Κύριος αυτά τα γεγονότα. ΄Ολα έχουν σαν κύριο σκοπό τους την αγαπητική επικοινωνία μαζί Του. Θέλει να καταλάβουμε πώς το δικό Του μέλημα είναι να ευτυχήσουμε κι εδώ στην γή και όταν μας καλέσει πάνω να χαιρόμαστε την αιώνια χαρά του παραδείσου. Γι αυτό άλλωστε τον έκανε, για εμας τα παιδιά Του. Οι προειδοποιήσεις δια μέσου των προφητικών κειμένων δεν έχουν σαν σκοπό να μας τρομάξουν, στόχος είναι να λειτουργήσουν σαν συναγερμός ώστε να προφυλαχτούμε απο τα χτυπήματα του Διαβόλου και των οργάνων του, τους οποιουσδήποτε λειτουργούν σαν όργανα του αρχέκακου όφεως. Είτε το κάνουν εν γνώσει τους , είτε εν αγνοία τους. Τα αποτελέσματα των πράξεών τους λοιπόν οδηγούν σε πόνο και θλίψη πολλούς συνανθρώπους μας. Χάνουν εργασία πολλοί εξ αυτών, άλλοι αρρωσταίνουν απο την στενοχώρια τους, οικονομικά εξουθενώνονται πάμπολλοι επίσης και αρκετοί που για διάφορους λόγους ασθενούν, δεν έχουν την δυνατότητα να νοσηλευτούν και κινδυνεύουν και να χάσουν την ζωή τους ακόμη. Εκεί ακριβώς συμβουλεύει στα πνευματικά της τέκνα η γερόντισσα να ρίξουν το βάρος κι εμείς επίσης. 
- Να μιλάτε με τους ανθρώπους, μας συμβουλεύει. Να λέτε λόγους παρηγοριάς κι ελπίδας, κι όσο δύναται ο καθένας, να τους συμπαραστέκεται και με ότι χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι. Το ελάχιστο για εμάς μπορεί γι αυτούς να είναι τεράστια βοήθεια. Πόσοι άνθρωποι δεν έχουν μια ασπιρίνη να αγοράσουν, λίγα μακαρόνια, ένα γάλα για τα παιδιά τους! Φαίνεται ασήμαντη η αξία στα μάτια μας αλλά όμως υπάρχουν πολλές ψυχές που κι αυτό ακόμη τους λείπεται! Και αυτό δίνει και χαρά και παρηγοριά ότι δές, υπάρχουν άνθρωποι ακόμη που μας σκέφτονται και μας αγαπούν!! Κι όταν χρειαστεί θα μας συντρέξουν, άς μην χάνουμε την ελπίδα μας, έχει τους ανθρώπους Του ο Θεός! Κι επίσης  συμβουλεύει να μιλάμε μαζί τους, να αφιερώνουμε και λίγο χρόνο παραπάνω και να πάμε μια βολτίτσα μαζί τους, ιδίως όταν αισθάνονται άσχημα ψυχολογικά. Η παρεούλα, η συζήτηση, η επικοινωνία αλλάζει τον άνθρωπο. Του δίνει χαρά και ηρεμία. Και στα νοσοκομεία να πηγαίνουμε με ένα μικρό δωράκι άν το επιτρέπουν τα οικονομικά μας, βοηθάει πολύ πολύ, κυρίως τους ανθρώπους που δεν έχουν κάποια δικά τους πρόσωπα και κυρίως αυτούς που έχουν μια πιό επιβαρυμένη ψυχολογία. Σώνονται άνθρωποι μας λέει κι απο μια μικρή , ελάχιστη ένδειξη αγάπης. Για τον καθημερινό άνθρωπο μπορεί να φαίνεται ανούσιο να πάς μια σοκολάτα σε ένα ασθενή και να καθήσεις μια ώρα μαζί του, για τον ασθενή μπορεί να είναι όμως ανάσα ζωής. Η θλίψη, ο πόνος, η κατάθλιψη πολλάκις  αυτων των ανθρώπων, μπορεί να αντιμετωπιστούν με αισιοδοξία και ελπίδα.  Εάν όμως δεν υπάρχει κάτι να περιμένουν; Αυτοί οι άνθρωποι όταν έχουν έστω και μια κρυφή ελπίδα ότι κάποιος τους θυμάται κι ανά πάσα στιγμή μπορεί να τους επισκεφτεί, κοιτάνε στην πόρτα και περιμένουν. Ελπίζουν και πάλι ελπίζουν και αυτό τους κρατά , άν όμως ξέρουν ότι κανείς δεν τους αγαπά, κανείς δεν δίνει δεκάρα γι αυτούς πονάνε, και παραιτούνται πολλές φορές, δεν παλεύουν, τι την θέλουμε σου λένε τέτοια ζωή...και η ζωή τους γίνεται άχαρη.
Πολλοί άνθρωποι που ήταν επιτυχημένοι πρίν την κρίση, βρέθηκαν ξαφνικά στην φτώχεια. Και στενοχωριούνται και ντρέπονται. Να μήν το παίρνουν κατάκαρδα, τους δίνεται η ευκαιρία να φύγει λίγο η υπερηφάνεια και η καλοπέραση και νάρθει η ταπείνωση και η προσευχούλα. Να πλησιάσουν τον Θεό. Ευλογία να βλέπουν την ξαφνική αυτή τροπή κι όχι καταστροφή. Οι καλύτεροι πρεσβευτές του Κυρίου μπορούν να γίνουν αυτοί. Να μιλάνε στους αναξιοπαθούντες και να τους λένε ποιοί ήταν και πώς τα έφερε η ζωή. Ζωντανά παραδείγματα μπορούν να γίνουν για άλλους ανθρώπους που λυπούνται για την ανέχειά τους. Δεν είναι ντροπή να είναι κανείς φτωχός, καμμιά φορά η φτώχεια είναι ο ευκολότερος δρόμος για την σωτηρία μας!