Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ, Β ΜΕΡΟΣ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ. ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΕΧΟΥΝ 8 ΠΥΛΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ. Η ΧΡΥΣΗ ΠΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΜΕΧΡΙ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 7 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ. ΕΚΕΙ  ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ, ΤΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ, Ο ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ, ΓΟΛΓΟΘΑΣ, ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ. Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ, ΕΚΤΟΣ ΤΕΙΧΩΝ ΚΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΝΑΛΗΨΗ, Η ΜΙΚΡΑ ΓΑΛΙΛΑΙΑ ΚΑΙ Η ΒΑΙΦΟΡΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΕΙΧΩΝ ΚΙ ΑΥΤΑ.
ΝΑΜΠΛΟΥΣ, ΦΡΕΑΡ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ ΜΕ 40 ΜΕΤΡΑ ΒΑΘΟΣ. ΕΔΩ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ.


 ΝΑΖΑΡΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΔΩ ΚΙ ΑΝΗΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ.


 ΚΑΝΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΚΑΝΑ. ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΚΑΝΑ. Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΝΑΖΑΡΕΤ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΙ ΕΔΩ.

ΔΡΟΜΟΣ  ΠΡΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ, ΜΑΓΔΑΛΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ. Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΕΤΡΑ ΓΙΑ ΠΕΤΡΑ ΟΡΘΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΔΙΔΑΞΕ ΕΔΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΠΟΤΕ. ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ, ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΝΗ ΓΕΝΗΣΑΡΕΤ ή ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΤΙΒΕΡΙΑΔΑΣ ή ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΙΜΝΗ.

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ, ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΚΑΤΑΜΟΝΑΣ , ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ  ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΧΟΥ.