Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ

Με αφορμή τις πλημμύρες και τις ζωές που χάθηκαν τελευταία, και που μας λυπούν βαθύτατα, ξαναφέρνουμε στην μνήμη μας τα αγιασμένα λόγια της ευλογημένης γερόντισσας, που αναφερόταν στην ασυδοσία των σημερινών ανθρώπων της ταλαίπωρης Ελλάδας. Τι έλεγε η η ψυχή αυτή; 
"Ο κόσμος έχει πάρει τον κατήφορο και δεν τον σταματάει τίποτε! Δεν υπολογίζει τίποτε πέρα απο τα προσωπικά του συμφέροντα και μόνο τα πάθη του θέλει να ικανοποιεί. Όλα ξεκινάνε απο την θέση μας κι απο τον σεβασμό μας προς τον Θεό. Μας έπλασε και με έβαλε στην γή με όλα τα αγαθά που μας δίνει αυτή και με τις ομορφιές της. Εμεις όμως δεν τα σεβόμαστε και δεν τα προσέχουμε. Κι όχι μόνο αυτό αλλά και στενοχωρούμε την αγιασμένη γή με τα παιδιά των αμβλώσεων. Τρέμει η γή έλεγε πρίν καναδυό χρόνια, απο τις σπαραχτικές φωνές τους και θέλει να τα αποβάλλει απο μέσα της. Επίσης και οι παραφύσιν σχέσεις, οι ανηθικότητες, οι μοιχείες, τα διαζύγια , όλα συντελούν στην εκδίκηση της φύσης. Πως εκδηλώνεται η εκδίκηση αυτή; Μα με πλυμμήρες, μα με σεισμό, μα με τυφώνες, μα με τις τεράστιες τρύπες που ανοίγουν στην γή χωρίς προφανή λόγο, μα με κατολισθήσεις. Τα φυσικά φαινόμενα που με τόση ένταση ζούμε τελευταία, είναι αυστηρές προειδοποιήσεις για ακόμη χειρότερες μέρες άν δεν συνέλθουμε. Είναι καθαρά πνευματικοί οι λόγοι που οδηγούν στα φαινόμενα αυτά. Φυσικά συντελεί και η ασυδοσία κάποιων που θέλουν έρημη γη για να την οικειοποιηθούν, να χτίζουν συνεχώς για κέρδος, αυτό όμως είναι δευτερεύον κακό. Η αμετανοησία μας είναι η βασική αιτία".  
Έρχονται μέρες Χριστουγέννων. Καιρός περισυλλογής και μετανοίας. Εξομολογούνται οι άνθρωποι; Άραγε πόσοι το ενθυμούνται αυτό; Νηστείες λίγοι κρατάνε. Παχύνθηκε το σώμα μας και το ίδιο και η ψυχή μας. Στέλνει ο καλός Θεός σημεία για να ξυπνήσουμε, να προλάβουμε τα χειρότερα. Θα το πάρουμε το μήνυμα; Αμφιβάλλουμε, να μην πούμε ότι θα βλαστημούμε κιόλας, που μας αφήνει στο έλεος των ακραίων φυσικών φαινομένων! Είμαστε "λίγοι" δυστυχέστατα, γιατί δεν αγαπάμε καθαρά κι άνευ ανταλλάγματος ούτε πατρίδα , ούτε την  ιστορία μας σεβόμαστε, ούτε τους ήρωες που θυσιάστηκαν για αυτην την χώρα τιμάμε όπως τους αρμόζει,  ούτε σεβασμό στον πονεμένο συνάνθρωπο δείχνουμε στον βαθμό που πρέπει, ούτε βέβαια και τις πατροπαράδοτες ηθικές αξίες βιώνουμε. 
Το ξαναγράψαμε παλιότερα αυτό που έλεγε η ίδια και ισχύει διαχρονικά το γεγονός ότι:
" Άν ο ελληνικός λαός μετανοούσε κατά το ήμισύ του, δηλαδή οι μισοί Έλληνες άν έδειχναν πραγματική μετάνοια, θα γλύτωνε η ανθρωπότητα τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Και η Ελλάδα δεν θα περνούσε ούτε αυτή την τραγική οικονομική στενότητα, και φυσικά ούτε κάν ελληνοτουρκικά θα γινόταν, είχε το σχεδιό Του ο Κύριος!! Θα γλυτώναμε τα πάντα! Όμως είναι λίγη η μετάνοια, πολύ μεγάλο το κακό. Για να αποφύγουμε δυστυχώς τα γεγονότα δεν μπορούμε, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε όλοι αυτοί που αγαπάμε πατρίδα και ανθρώπους , να κάνουμε προσευχή. Η προσευχή έχει θαυμαστά αποτελέσματα."
  Έδωσε και τον τρόπο με τις κοινές προσευχές στις 9 το βράδυ, στις 12 τα μεσάνυχτα και στις 3 το πρωί. Η ομαδική προσευχή ανοίγει τους ουρανούς κι έρχεται άνωθεν, άφθονη η Θεία Χάρις!
Μακάρι να γυρίσει και λίγο η βίδα όπως έλεγε κι ο πατηρ Παίσιος κι αλλάξει κι η κατάσταση στην πατρίδα, μπορεί να κυλούν αργά και βασανιστικά τα γεγονότα, έρχονται όμως κι εμείς είμαστε πολύ "χαλαροί" ακόμη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου