Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΛΥΣΗ


Στο παρακάτω λίνκ: 
http://www.immorfou.org.cy/speeches-mitropoliti.html
θα βρίσκονται πολλές ομιλίες πνευματικής καθοδήγησης, κυρίως για την τρέχουσα κατάσταση και πως θα αντιμετωπίζουμε αυτά που ακολουθούν. Δύσκολοι καιροί και χρειαζόμαστε κυρίως πνευματική υποστήριξη και κατάλληλες οδηγίες πως θα ξεπερνάμε τις κρίσεις, όταν αυτές μας ακουμπάνε. Να μιλάνε και κάποιοι επιτέλους για τα σημερινά, άμεσα προβλήματα που βιώνει η κοινωνία τώρα, αυτές τις μέρες κι όχι μια θεωρητική, διαχρονική προσέγγιση των πραγμάτων, όπως γίνεται στα κηρύγματα συνήθως στις εκκλησίες. Ο κόσμος βρίσκεται σε κρίση που όμοιά της δεν έχει ξαναφανεί και η επίθεση του αντιδίκου είναι πιό οργανωμένη, γιατί χρησιμοποιεί νέες "τεχνολογίες" και μεθόδους για να προσβάλλει τα παιδιά του Θεού. Είναι καιρός πιστεύουμε κι άλλοι μητροπολίτες και ιερομόναχοι και ιερείς να μιμηθούν τον άξιο και τολμηρό αυτόν ιεράρχη. Και να μιλάνε ξεκάθαρα για το τι ακολουθεί και να δείχνουν τον δρόμο στους ανθρώπους ώστε να μην τους πιάνει απελπισία και φόβος , αλλά ελπίδα και πίστη ότι όλα εύκολα αντιμετωπίζονται, μόνο πίστη και ελπίδα στον Κύριό μας χρειάζεται! Χρησιμοποιείται κατά κόρον η έκφραση μοντερνισμός και ελευθερία έκφρασης και δικαιώματα καταπιεσμένων ομάδων, πίσω όμως απο αυτές τις τάχαμου σύγχρονες τεχνικές επιβολής ¨νέων ηθών¨ , βρίσκεται ο ίδιος υποκινητής, ο αντίδικος! Απλά χρησιμοποιεί κάθε φορά και καινούργια πρόσωπα και ιδέες, για να καταστρέψει τον άνθρωπο και να τον αποσπάσει απο τον Δημιουργό του. Και οι αφελείς άνθρωποι, παρασυρόμενοι απο τα πάθη τους δέχονται αφελώς αυτές τις νέες ιδέες, που κατ΄ουσίαν είναι παλιές με σύγχρονο περιτύλιγμα και τις κάνουν βίωμά τους. Όμως ουσιαστικά ¨αυτοκτονούν¨, γιατί και η ψυχή τους στο βάθος δεν χαίρεται και χάνουν την ομορφιά της ζωής, βιώνοντας ανήθικα. Και το χειρότερο αντί να βρεθούν κάποιοι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζούν μέσα στα πάθη και να δείξουν ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος να απολαύσουν την ζωή, υποστηρίζουν τα λάθη τους λέγοντας και ψηφίζοντας κυρίως νομοσχέδια, για την ελευθερία της επιλογής στο λάθος τους.
 Παράδειγμα: Λέει ένας νέος 17χρονος, επιλογή μου να είμαι κορίτσι. Ο νόμος μου δίνει αυτό το δικαίωμα να διαλέγω μόνος μου τι φύλο θα είμαι, αρσενικό ή θηλυκό. Νέος είναι και καμμιά φορά λίγο το επαναστατημένο νιάτο που κρύβει μέσα του, λίγο μια αντίδραση που δοκιμάζει τις αντοχές των γονιών , λίγο ένα πάθος που υπάρχει σε λανθάνουσα κατάσταση μέσα του, τον οδηγεί σε αυτή του την επιλογή. Αργότερα ανακαλύπτει ότι είναι βέρος αρσενικός κι ότι θέλει να ερωτευθεί μια κοπέλα όμορφη κι ωραία και να κάνει οικογένεια. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, να ζευγαρώνει αρσενικό με θηλυκό. Έτσι πλάστηκε ο άνθρωπος αλλά κι όλα τα θηλαστικά. Τι θα πεί στην αγαπημένη του και τι στα παιδιά του αργότερα; Θα βρεί την δύναμη να αποκαλύψει το παλιό του πάθος; Και ο ίδιος θα ζεί μέσα του μια κόλαση ή θα το λέει χωρίς ντροπή; Και τι αισθήματα θα έχουν οι δικοί του; Αυτά οφείλει να τα γνωρίζει απο αρχής, να του πούνε και οι νομοθετούντες και οι ψυχολόγοι και οι γονείς του και οι υπεύθυνοι της όποιας θρησκείας του και όλοι όσοι βρίσκονται γύρω του, ότι σε κάποια φάση της ζωής του τα ηθικά διλήμματα θα τα αντιμετωπίσει και κυρίως να ψάξουν να δούνε ποιά ήταν η αφορμή να ξεκινήσει αυτήν την αποταγή του απο το αρσενικό του φύλο. Αν κάποιος χτυπήσει και ξεκινήσει να τρέχει η πληγή του αίμα δεν του λές: 
-Έ αφού χτύπησες τώρα τι να κάνουμε, άστο κι άν κλείσει μόνο του έχει καλώς, αλλοιώς ότι κι αν πάθεις πρόβλημά σου!
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει κι εδώ. Σου λέει ο νεαρός, μου βγήκε αυτό τό πάθος. Κάνε αγώνα του λές, είσαι αγόρι και αν θέλεις ζευγάρι, τότε μια γυναίκα σου αρμόζει! Δεν το παρατάς το παιδί στις επιλογές του, αλλά του μιλάς, πάθος είναι κι αυτό, το λάθος αυτό  θα το κουβαλάς αν μετανοιώσεις, σε όλη την πορεία της ζωής σου!  Το λέει κι ο άγιος Παϊσιος. 
"
- Γέροντα τι είναι η ομοφυλοφιλία;
- Ένα Πάθος είναι, όπως είναι όλα τα άλλα τα πάθη…
- Και γιατρεύεται;
- Πως δεν γιατρεύεται! Άμα θέλει ο άνθρωπος μπορεί να το ξεπεράσει.."

Απόσπασμα από την ομιλία που έδωσε ο κ. Αθανάσιος Ρακοβαλής στην αίθουσα της Σχολής Γονέων - Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης, στις 6/3/2017.

Αν ο άγιος Παϊσιος μας το τονίζει ότι πρόκειται περί ενός πάθους, δεν οφείλουμε κι εμείς να το πούμε στο παιδί να θεραπευτεί πρίν μπλέξει; Προλαβαίνουμε ένα κακό και δεν προσπαθούμε εκ των υστέρων να περισώσουμε ότι μπορούμε να περισώσουμε! Αυτά γίνονται πρώτα, δεν τρέχουμε να νομοθετήσουμε πράγματα που δεν συμβιβάζονται και  με τα χρηστά ήθη της Ελλάδος. Λές και δεν είχε άλλα προβλήματα η πατρίδα να λύσει αλλά το τι φύλο θα επιθυμούσε κάποιος να είχε κάθε στιγμή, γιατί φανταζόμαστε αν μετανοιώσει κάποιος θα μπορεί να ξαναγίνει πάλι το φύλο του, που είχε κατά την κυοφορία του ακόμη! Ασχολούμαστε με θέματα του ...... ενώ η πατρίδα καίγεται. Μή Θεέ μ΄  χειρότερα...