Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Προχθές βρεθήκαμε σε μια φιλική παρέα άνθρωποι που μιλάμε και για τα μέλλοντα να συμβούν.
Ένας φίλος ρωτάει: 
- Ξέρεις ότι ο Δημήτρης Παναγόπουλος, σε κύρηγμά του, αναφέρθηκε στην επιστροφή όλων των Ελλήνων στην πατρίδα εν μέσω των μεγάλων γεγονότων; Απο εκεί το άκουσε και η γερόντισσα και το αναφέρει;
- Αν προσέξεις στα γραπτά της του είπα, τα αναφέρει όλα αυτά και με σαφήνεια. Όλοι οι άνθρωποι του Θεού, είτε αυτός λέγεται γέρων Παίσιος, είτε άγιος Κοσμάς, είτε γέρων Ευθύμιος τώρα, είτε γερόντισσα, έχουν τις δικές τους αποκαλύψεις, του εξήγησα. Η ίδια γνωρίζει εξ ακοής τα παραπάνω πρόσωπα, αλλά  όπως η ίδια είπε στα πνευματικά της τέκνα , όλα όσα έχει πεί είναι προσωπικές της αποκαλύψεις. Σε όλους τους ανθρώπους Του το Άγιο Πνεύμα λέει τα ίδια πράγματα, εξήγησε η γερόντισσα. Ο διάβολος λέει άλλα εδώ κι άλλα αλλού! 
Και δεν σταματάει το γεγονός μόνο στην επιστροφή των Ελλήνων στην πατρίδα εν μέσω τρομερών γεγονότων, αλλά υπάρχει και μιά σημαντική παράμετρος που ίσως ελάχιστοι ανέφεραν! Οι Έλληνες θα μείνουν σε κάποια φάση, μετά τα Ελληνοτουρκικά, εντελώς μόνοι εντός Ελλάδας. Θα φύγουν όλοι οι μη Έλληνες , έστω κι άν είναι Ορθόδοξοι, γιατί τότε θα βιώνουμε τις 7 πληγές που λέει και στο τελευταίο της χρονικά ποίημα:

https://logixaritoskaisofias.blogspot.de/2016/09/28092016_85.html

και δεν θα έχουν το κουράγιο να μείνουν εντός Ελλάδας. Το σχέδιο του Θεού όμως θα εξυπηρετηθεί έτσι ,γιατί εκείνο το διάστημα θα υπάρξει τεράστια μετάνοια στην χώρα μας και πολλοί αδιάφοροι μέχρι τότε Έλληνες και επιστήμονες μεγάλοι και πλούσιοι και μεγαλοπιασμένοι ακόμη απο αξιώματα και τιμές ανθρώπινες, θα ρωτάνε για τον Χριστό και την ορθοδοξία. Θα γίνει μια επιστροφή στην αληθινή πίστη μας και ηθική αναγέννηση του Ελληνικού γένους. Μετά τα πολεμικά γεγονότα, που θα κρατήσουν αρκετούς μήνες στην παγκόσμια πολεμική σκακιέρα κι αφού βιώσουν πόνο και πείνα πολλοί ξένοι, θα έρθουν στην Ελλάδα για εργασία και πνευματική αναγέννηση. Θα βιώσουν πρίν όμως, ένα πόλεμο που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία. Απο εκεί και μετά, θα φεύγουν και πολλές ιεραποστολές απο την Ελλάδα για να κυρήξουν Χριστό κι ορθοδοξία στα πέρατα της οικουμένης. Και οι περισσότερες ιεραποστολές, θα γίνονται με πρόσκληση απο τις κυβερνήσεις των χωρών εκείνων, που θα επισκέπτονται οι Ελληνικές ιεραποστολές. Θα δούμε πράγματα που σήμερα δεν μπορούν να θεωρηθούν σαν ρεαλιστικά σενάρια! Βλέπεις η πείνα, η δυστυχία κι ο πόλεμος φέρνουν πόνο και θλίψη, αλλά έχουν κι ένα θετικό αποτέλεσμα. Γεννούν την μετάνοια! Και δεν θα φθάσουμε τόσο γρήγορα κι ξαφνικά στα γεγονότα της μεγάλης δίνης. Θα συντελεστούν αλλαγές και στον πολιτικό και στον θρησκευτικό μας βίο, ανεπίτρεπτα για την μητέρα χώρα της Ορθοδοξίας. Γι αυτό να μαζεύετε παλιά βιβλία σχολικά και θρησκευτικά βιβλία επίσης γιατί επίκεινται αλλαγές και εκεί. Και επαγγέλματα να μαθαίνουν κυρίως οι νέοι που θεωρούνται και περασμένης εποχής. Παράδειγμα τσαγγαρική, ράφτες, κονσερβοποιία, κτηνοτροφία και γεωργία με αλέτρι! και κτίσιμο με πέτρα, να μάθουν οι άνθρωποι και φούρνους και τζάκια ακόμη να χτίζουν. Να μάθουν και γανώματα ακόμη, θα ζήσουμε τον βίο της δεκαετίας του '60 και ΄70 για κάποιο διάστημα. Κι ότι γαμπριάτικα και βαπτιστικά ρούχα υπάρχουν να τα φυλάγουν για αργότερα, για θα τα ψάχνουν και δεν θα τα βρίσκουν εκείνο τον καιρό! Θα έρθει και δύσκολος καιρός.Το πότε; Θα το καταλάβουμε όταν φθάσουν να προκαλέσουν τον ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, οι πολιτικοί κυρίως!! Τότε θα αρχίσουν να ξετυλίσσονται τα συνταρακτικά γεγονότα που αναφέρονται στα γραπτά της , σαν το κουβάρι, με τελικό επακόλουθο τα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά και την τελική έναρξη του μεγάλου πολέμου! Χρόνο δεν λέει κανείς, αλλά τα ίδια τα γεγονότα εκείνης της εποχής θα μιλάνε μόνα τους, ότι ναί, έως εδώ ήταν, τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία..
Εμείς θεωρούμε ότι έχουμε ακόμη λίγο καιρό να φθάσουμε ως εκεί.