Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Eξ αφορμής των διεθνών συγκυριών κι εμεις κάνουμε μια υπέρβαση και γράφουμε λίγα πραγματάκια. Όχι βέβαια πολλά και αναλυτικά , λίγα κι ουσιαστικά όμως. Άλλωστε έχουμε την τύχη να έχουμε πολλά και περιγραφικότατα ποιητικά κείμενα που τα έχουν πεί όλα. Όμως σε αντίθεση με κάποιους που θα έπρεπε να τα προσέξουν αλλά τα "σνόμπαραν", εμείς τα αγαπάμε και τα πιστεύουμε, κι αυτό γιατί πρίν τα διαβάσουμε, ήδη απο άλλες πηγές γνωρίζαμε πολλά απο τα περιγραφόμενα. Απλώς βλέπουμε ότι συμπίπτουν οι πληροφορίες και έτσι, όταν ακούς δύο, τρείς ή και περισσότερους να λένε τα ίδια ακριβώς πράγματα ,καταλαβαίνεις ότι ο Θεός λέει παντού τα ίδια για συγκεκριμένα γεγονότα. Γι αυτό λέμε ότι διαβάζοντας τα γραπτά αυτά, ουσιαστικά είναι σαν να μιλάει κάποιος απο τους αρχαίους προφήτες στο πλήθος. Φυσικά οι άνθρωποι που είναι κοντά σε αυτά τα πρόσωπα ακούνε και πολλές αναλύσεις των προφητικών κειμένων και επί τη ευκαιρία μαθαίνουμε κι εμείς οι "περίεργοι" λεπτομέρειες. Παράδειγμα για ένα πρόσωπο χαρισματικό που έχει ήδη "κοιμηθεί"  ακούσαμε αλήθειες για το τι θα γίνει πολύ κοντά στα γεγονότα, που για πρώτη φορά λέχτηκαν τέτοια πράγματα με σαφή και διεξοδική ανάλυση. Κι άλλος γέρων που έχει επίσης "κοιμηθεί", άφησε προφητικές παρακαταθήκες που άν γίνουν όπως τα περιέγραψε, δεν είναι μακρυά απο αυτά που λέγονται σε σύγχρονες μαρτυρίες για το τι θα συμβεί τις δύσκολες μέρες που αναμένουμε. Επί του θέματος θα δώσουμε αρκετές και συγκλονιστικές λεπτομέρειες όταν αρχίσουν να εκτροχιάζονται τα πράγματα κι εφόσον βέβαια έχουμε το βήμα εδώ! Όλοι λοιπόν μιλάνε για μετάνοια και στροφή στον Θεό γιατί θα αναγκαστούμε να το κάνουμε εξ αιτίας της πείνας, των ταραχών εντός Ελλάδος και κυρίως της ασθένειας που θα θερίζει όταν φτάσουμε πολύ κοντά στα ελληνοτουρκικά. Και μετά απο αυτά βέβαια ( τα ελληνοτουρκικά δηλαδή), γιατί πολλοί αμετανόητοι θα "φεύγουν" απο λοιμό (ασθένεια) και λιμό (πείνα), θα προστρέχουμε στο Θεό και τους αγίους Του απο τον  φόβο αυτής της ασθένειας και της πείνας φυσικά. Θα συνεχιστεί το κακό όμως μέχρι και την εποχή του αγίου βασιλέως , του ανθρώπου του Θεού που θα έρθει μετά το τέλος του 3ου παγκοσμίου πολέμου. Δηλαδή οι περισσότεροι εξ ανάγκης θα συνετιστούμε, αλλά κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Δεν θα σας συνιστούσαμε να τρέξετε να κάνετε προμήθειες και να αγωνιάτε για το τι θα φάτε και τι θα πιείτε διότι ο καλός Θεός, μας λέει ότι Αυτός θα το αναλάβει αυτό, άν έχουμε λίγη πίστη. Οπότε με κανα κηπάκι και λίγες προμήθειες , πολλή κι ακλόνητη πίστη και προσευχή όμως , θα περάσουν τα δύσκολα. 
Εκείνο όμως που θα ξαναπροσπαθήσουμε να επισημάνουμε είναι το θέμα ΠΡΟΣΕΥΧΗ. 
Τί δύναμη έχει η προσευχή και γιατί τόσο πολύ τονίζεται απο όλους τους ανθρώπους του Θεού είτε ζούνε εδώ στην γή τώρα , είτε βρίσκονται κοντά στον Κύριο και χαίρονται την αιώνια χαρά του Παραδείσου;
Έχουμε πλαστεί απο τον Θεό ελεύθερα όντα, αυτεξούσια και δεν μας καταπιέζει ο καλός Θεός να πράττουμε το θέλημά Του, έστω κι άν μας συμφέρει στον απόλυτο βαθμό! Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που επιβάλλεται , μας αφήνει να ενεργούμε κατά βούλησιν. Εκτός όμως απο εμας έχει πλάσει κι άλλα όντα, αγγελικά, άσχετα άν κάποια στιγμή κάποια εξ αυτών παρεξέκλιναν και απο υπηρηφάνεια θέλησαν να στήσουν τον θρόνο τους πάνω απο αυτόν του Θεού και Δημιουργού τους!
Οι δαίμονες, γιατί αυτοί παρεξέκλιναν με αρχηγό τους τον Σατανά , δεν χαίρονται όταν βλέπουν την χαρά μας και μας πολεμούν, μαζί βέβαια με τα δικά μας πάθη. Επεμβαίνουν στην ζωή μας χωρίς να μας ρωτούν. Έχουν κι αυτοί αυτεξούσιο σαν κι εμας και το εκμεταλλεύονται όμως σε βάρος μας! Και άν τους δώσουμε το δικαίωμα κάνουν την ζωή μας  άνω κάτω. Τα τεχνάσματά τους και η πονηρία τους πολύ δύσκολα γίνονται αντιληπτά απο τους ανθρώπους, γιατί σαν πνεύματα που είναι, ξέρουν να κρύβονται και να μας πλανούν! Χρειαζόμαστε βοήθεια για να τους αντιμετωπίσουμε. Ο Κύριος μας και Θεός μας, ο γλυκύτατος Ιησούς Χριστός, μας παρέχει το απόλυτο όπλο καταστροφής των σατανικών ραδιουργιών. ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ!!! 
Η προσευχή είναι η επίκληση και το δικαίωμα στον Θεό να παρέμβει προς βοήθειά μας. Του ζητάμε την χάρη αυτή μόνοι μας, μέσω της προσευχής. Βέβαια ο Διάβολος Του ζητάει τον λόγο όταν παρεμβαίνει ο Χριστός και μας βοηθάει, γιατί θεωρεί ότι του χαλάει τα σχέδια την ώρα που οι πιό πολλοί άνθρωποι μένουμε στην αμαρτωλότητά μας και μόνο όταν έχουμε " ΖΌΡΙΑ" τρέχουμε να ζητήσουμε την Θεία βοήθεια. Κι αυτή μας όμως η ενέργεια και μόνον αρκεί, καθότι με την "άδεια" της δικής μας θέλησης και παράκλησης επεμβαίνει ο Θεός για να μας συντρέξει.  Προσέξτε το πολύ αυτό. Εμείς του δίνουμε το δικαίωμα, δεν παραβιάζει καθόλου το θέλημά μας!!Οφείλει να παρέμβει διότι Αυτός μας έδωσε αυτήν την ευλογία και χάρη και μας το υποσχέθηκε επίσης. 

διαβαστε και σε αυτο το λινκ:
http://www.orthodoxos.com.gr/phpBB3/viewtopic.php?t=226


Ο Χριστός είπε: "7 Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν· ζητείτε, και ευρήσετε· κρούετε, και ανοιγήσεται υμίν. 8 πάς γάρ ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει και τώ κρούοντι ανοιγήσεται." (Ματθ. 7, 7-8 )Διότι ο Χριστός είπε: "33 ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν τού Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν." (Ματθ. 6, 33). Πρώτα δοξάζουμε το Θεό και ζητούμε την Αγάπη Του κι ύστερα όλα τ' άλλα με ταπείνωση, λέγοντας "αν αυτό είναι το θέλημά Σου". Έπειτα ο Χριστός συνιστά στους μαθητές του, για να ενισχύσουν το αίτημά τους, να προετοιμάζονται "με νηστεία και προσευχή" (Ματθ. 17, 21).

Ο Θεός πάντα ακούει την προσευχή μας και τα αιτήματά μας, απαντά όμως με το δικό Του τρόπο και στο δικό Του χρόνο. Γι αυτό ας ζητούμε με επιμονή και ας αναμένουμε την απάντηση με υπομονή.

Να λοιπόν ποιά είναι η δύναμη της προσευχής. Κι όσο πιό καθαροί απο ρύπους, εννοείται πνευματικούς ρύπους (αμαρτίες δηλαδή) είμαστε, τόσο πιό γρήγορη κι άφθονη προσφέρεται η βοήθειά Του!
 

Γι αυτό βλέπουμε παντού, σε όλους τους προφητικούς λόγους και στην καθημερινότητά μας επίσης να μας συνιστούν οι αγιασμένες ψυχές να προσευχόμαστε και να μετανοούμε για τυχόν λάθη μας. Η προσευχή είναι ο πιό γρήγορος, δυνατός κι αλάνθαστος τρόπος για να λάβουμε βοήθεια απο τον Θεό. Και οι σημερινές πολύ δύσκολες εποχές προσφέρονται πολύ για προσευχή. Να μας γίνει καθημερινός τρόπος ζωής. Ιδίως άν διαβάζουμε καθημερινά το απόδειπνο με τους 24 οίκους της Παναγίας μας θα βλέπουμε ζωντανά θαύματα απο την χάρη της!

ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 24 ΟΙΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΝΚ:

http://www.diakonima.gr/2010/03/19/%CE%BF%CE%B9-24-%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%8D%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CF%85/