Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

ΛΟΓΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ. ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ!

ΛΟΓΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 

ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ! 
 

Τί είναι ο έρωτας; 
Η Θεϊκή ενέργεια που βγαίνει απ’ την καρδιά μας. 
Πώς ερωτευόμαστε;  
Όταν η μια καρδιά δέχεται τη Θεϊκή ενέργεια της άλλης καρδιάς. Τότε υπάρχει η απόλυτη ταύτιση του έρωτα. 
Πόσο κρατάει ο έρωτας; 
Δεν έχει χρόνο, δεν έχει όρια, γιατί είναι ενέργεια που δεν στερεύει ποτέ. Δηλαδή, ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να ερωτεύεται σε όλη του τη ζωή! 
Πώς είναι αυτή η ενέργεια; 
Είναι σαν μία ζεστή αχτίνα του ηλίου, αλλά ταυτόχρονα και μία απαλή μεταξένια αύρα, που ενώνονται και φωλιάζουν στην καρδιά του ανθρώπου. 
Ποιά η διαφορά μεταξύ έρωτα και αγάπης; 
Στον έρωτα υπάρχει πάντα η εγρήγορση. Ο ερωτευμένος δεν ησυχάζει ποτέ. Θέλει ν’ αρέσει στον αγαπημένο του, θέλει να κάνει τα πάντα για να τον ευχαριστήσει. Γίνεται εφευρετικός, δημιουργικός, όμορφος, αλλά και δυναμικός. Όλη η ενέργειά του εξωτερικεύεται.  
Ενώ στην αγάπη ο άνθρωπος αναπαύεται, ησυχάζει, ασφαλίζεται, ηρεμεί και χαίρεται τη σιγουριά του ανθρώπου που έχει πλάι του.  
Μπορεί να υπάρχουν και τα δύο; Και έρωτας και αγάπη ταυτόχρονα; 
Και βέβαια μπορεί. Όμως ο έρωτας υπερισχύει της αγάπης, γιατί είναι πιο εκρηκτικός! Φαίνεται.  
Ποιό συναίσθημα προηγείται συνήθως;  
Ο έρωτας! Γιατί, αν δεν ερωτευτεί ο άνθρωπος πρώτα, δεν μπορεί ν’ αγαπήσει. Πρέπει όλη αυτή η Θεϊκή ενέργεια της καρδιάς του, να βγει, για να ενεργοποιήσει  πρώτα, όλον τον εσωτερικό του κόσμο, και έπειτα να νιώσει την ανάγκη για τον άλλον άνθρωπο να γίνει δικός του, δηλαδή, να γίνει ένα κομμάτι της καρδιάς του! 
Ποιός είναι ο ερωτικός άνθρωπος;  
Αυτός που έχει βγει από τον εαυτό του και θέλει να δίνεται στους άλλους. Ο ερωτικός άνθρωπος είναι ο καρδιακός. Αυτός που ενδιαφέρεται για την καρδιά του ανθρώπου. Του αρέσει να μπαίνει στην καρδιά του  και να αφουγκράζεται τα συναισθήματά του. Ο ερωτικός άνθρωπος έλκει τους ανθρώπους και θέλουν να είναι κοντά του, σε όποια ηλικία και αν είναι. 
 Συνήθως αυτός ο άνθρωπος έχει αυτογνωσία, χιούμορ, αυτοσαρκασμό,  καλοσύνη και είναι χαρούμενος.  
Ποιός δεν είναι ερωτικός άνθρωπος; 
Ο μίζερος, ο τσιγκούνης και ο γκρινιάρης.  
Τί πρέπει να υπάρχει στη σχέση των ανθρώπων για να είναι αληθινή; 
Τρία πράγματα: Αγάπη, εμπιστοσύνη, ελευθερία. 
Τί είναι ο Θείος έρωτας; 
Ο άνθρωπος δίνει όλη τη Θεϊκή  ενέργεια της καρδιάς του στο Θεό, δηλαδή  τον ερωτεύεται και ο Θεός μπαίνει μέσα στην καρδιά του και γίνεται ο Θείος εραστής του! 
Πώς γίνεται αυτό στην πράξη; 
Όπως ο ερωτευμένος άνθρωπος είναι σε εγρήγορση, έτσι και με το Θεό, πρέπει να είναι ανάγκη του, να είναι χαρά του, πόθος  του, να θέλει να Τον ερωτεύεται συνεχώς, γιατί μέσα από αυτή τη σχέση, αυτόν τον έρωτα Θεού και ανθρώπου, υπάρχει η ζωή!  
Γιατί, από το περίσσευμα της αγάπης Του, ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο. Από την απέραντη Αγάπη Του θυσιάστηκε για τον άνθρωπο για να τον σώσει από την αμαρτία. Και από το Θείο έρωτά Του, χαρίζει  στο πλάσμα Του, τον παράδεισο, δηλαδή την αιώνια ζωή! 
 Επομένως, είναι ο Θείος εραστής, γι’ αυτό και επιθυμεί το Θείο έρωτα μαζί μας. Δηλαδή, να μη σταματάμε ποτέ όσο ζούμε, να Του αρέσουμε, τηρώντας τις εντολές Του, και κάνοντας το θέλημά Του. Να Τον ευχαριστούμε να Τον δοξάζουμε  και να Τον λατρεύουμε! Να είμαστε πάντα σε εγρήγορση ΜΑΖΙ ΤΟΥ. Η καρδιά μας να μη σταματάει να του λέει «Σ’ ΑΓΑΠΩ!». 
Πώς νιώθει ο άνθρωπος όταν απολαμβάνει το Θείο έρωτα; 
Γίνεται ο πιο ερωτικός άνθρωπος στον κόσμο! Ανοίγει η καρδιά του και μπορεί ν’ αγαπάει τους ανθρώπους, τα ζώα, τη φύση! Όλα τα βλέπει όμορφα  γύρω του, όλα τα προβλήματά του τα αντιμετωπίζει με παρηγοριά και ελπίδα.  
Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο Θεό και δεν φοβάται τίποτα και κανέναν, γιατί έχει αφεθεί στα χέρια Του και παίρνει δύναμη από  Εκείνον. Δεν έχει άγχος και  δεν  μπορεί ποτέ να πάθει κατάθλιψη.  Έχει πάντα μέσα στην καρδιά του το Θεό, γι’ αυτό είναι πάντα χαρούμενος και ήρεμος, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες της ζωής του. Έχει μια σιγουριά στο βλέμμα του, μία ηρεμία, μία  γλυκύτητα. Είναι ταπεινός, γιατί ξέρει ότι όλη του τη ζωή, την έχει αφήσει στον αγαπημένο Του και έτσι εκείνος απολαμβάνει, τη φροντίδα Του, την Αγάπη Του, αλλά και τη σιγουριά Του!