Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ

Βάλαμε τον παραπάνω τίτλο γιατί απο διάφορες πηγές που αντλούσαμε πληροφόρηση για το τι μας ξημερώνει, λάβαμε την απάντηση ότι: ότι είπαμε είπαμε, τώρα πλέον θα βιώσουμε όλα όσα προειπώθηκαν. Καλοί μας φίλοι κι αδελφοί πλέον ήρθε η ώρα να κάνουμε κι εμείς το καθήκον μας. Δέν είναι ούτε δύσκολο, ούτε ακατόρθωτο, μια λέξη είναι, αλλά με νόημα και ουσία: "ΗΜΑΡΤΟΝ".
Αυτή η λέξη μόνον, μόνο που απαιτείται να συνοδεύεται απο έργα μετανοίας. Όσο αμαρτήσαμε στα σαρκικά, βλάψαμε, συκοφαντήσαμε, μισήσαμε, αδικήσαμε, αδιαφορήσαμε για την πατρίδα, την πίστη μας και τα ίδια μας τα παιδιά, φτάνει. Ο κόμπος πέρασε και το χτένι πλέον και αναβολή στα γεγονότα δεν μας δίνεται. Άρχοντες κι αρχόμενοι, πολιτικοί κι εκκλησιαστικοί ταγοί και λαός, όλοι μας είμαστε συνυπεύθυνοι για το μαύρο μας το χάλι. Όταν επιβάλλονται νόμοι αντίθετοι με το πνεύμα του ελληνορθόδοξου νόμου και κάθε ηθικής και δεν μιλάμε, φταίμε. Όταν καταστρέφεται η παιδεία και δεν μιλάμε, φταίμε. Όταν δεν τιμάμε και σεβόμαστε τους ήρωες του έθνους που μας δώσανε με το αίμα τους την ελευθερία, δεν τους υπερασπιζόμαστε όταν λοιδορούνται, φταίμε. Ούτε λίγη προσευχή δεν έχουμε χρόνο να δώσουμε στον Κύριό μας και Θεό μας δυστυχώς, αυτό μας λέει με παράπονο η Παναγία μας που μέρα νύχτα μας υπερασπίζεται μπροστά στον θρόνο του Υιού της!
Μόνο τα οικονομικά θέματα είναι σημαντικά για την ζωή αυτή; Εκεί λίγο μόνο φωνάξαμε αλλά και πάλι καταλάγιασε η αντίδρασή μας. Τώρα λοιπόν έρχεται κι ο λογαριασμός. Τουλάχιστον ο "τραπεζίτης" είναι ο Ίδιος ο Κύριος και με την άπειρη φιλευσπλαχνία Του, άν όντως ζητήσουμε το έλεός Του, θα το λάβουμε. Τώρα είναι η ώρα να το πράξουμε επιτέλους.

Καλή Ανάσταση!