Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΜΑΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ  ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΑΛΜΠΟΥΜ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΤΣΙ.ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ. ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΕ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ.ΠΑΡΑΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΗΣΑΡΕΤ Η ΤΗΒΕΡΙΑΔΟΣ, ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ. ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.
ΝΑΜΠΛΟΥΣ, ΣΑΜΑΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΦΡΕΑΡ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ, Η ΑΥΛΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΡΕΑΡ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ.
                                                             ΝΑΜΠΛΟΥΣ, ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ , ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΕΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΦΡΕΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ.


 ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΡΟΥΛΟ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ.


ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ, ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ , ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ.Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ, ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ, Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΒΑΡΑΒΒΑ, ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ. ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ, ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΨΗΛΑ Ο ΤΡΟΥΛΛΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΚΑΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΑΟ ΠΟΥ ΕΣΩΚΛΕΙΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΑΟΔΟΜΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΡΜΕΝΙΟΙ, ΠΑΠΙΚΟΙ ΚΛΠ.  ΓΟΛΓΟΘΑΣ, ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ, ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ.


ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ.
ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Ο ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΣ, ΤΟ ΒΡΑΧΩΔΕΣ ΤΟΠΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΟΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ.


ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ, ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.


 ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΙΑΡΧΟΥ, ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ.

"ΦΤΩΧΟΣΠΙΤΑ" ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ.


ΜΠΕΝ ΤΖΑΧΟΥΡ Η ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ. ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΥΠΤΗ.
ΒΗΘΛΕΕΜ, Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ.


 ΒΗΘΛΕΕΜ, ΕΔΩ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ 14.000 ΝΗΠΙΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ Ο ΗΡΩΔΗΣ.
 ΒΗΘΛΕΕΜ, ΑΠΟ ΤΗΝ  ΠΛΕΥΡΑ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ.ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΕΔΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ Ο ΔΑΥΙΔ.ΕΡΗΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΚΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΧΩ, ΜΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ, ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.


ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΟΖΕΒΑ,ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΧΟΖΕΒΙΤΗΣ. ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ, ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΕΦΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ, ΑΓΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ. 

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ, ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΓΙΝΕ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΑΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ, ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΊ΄ΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.
 Η ΣΥΚΟΜΟΡΕΑ ΟΠΟΥ Ο ΖΑΚΧΑΙΟΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΙ Ο ΝΑΟΣ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΙΧΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ.
 ΞΑΝΑ Ο ΧΕΙΜΑΡΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΥ.
ΕΔΩ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ 2009 ΕΙΧΕ ΜΑΤΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ  ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ, ΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ.
* (ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ, ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΟΠΩΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΕΡΟ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΝΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΛΑΤΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ. ΟΣΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ. )

ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΟΛΟ ΠΟΥ ΕΣΩΚΛΕΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.
ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΞΑΝΑ.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΩΝ:  * ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ, ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ, ΓΟΛΓΟΘΑΣ, ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΚΛΠ|*


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....