Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΑΝΩΡ, ΖΑΒΟΡΔΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ.


ΣΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΛΟΙ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΑΝΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ, ΣΥΝΑΣΚΗΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΑΝΟΡΑ ΚΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΟΣ ΚΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ. ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ. 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ , ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΛΙΝΚ:

http://opaliouriotis.blogspot.de/2015/10/osios-nikanoras-zavorda.html
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ,  ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΑΠΛΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΞΕΝΩΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ. ΕΠΑΝΩ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΙΛΑΡΙΩΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΡΔΥΣ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ ΜΟΙΑΖΕΙ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟ ΑΣΚΗΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΑΝΟΡΟΣ.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΥΛΗ  ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ. ΑΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΡΑ.

 ΤΟ ΟΡΟΣ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ, ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΣΑΝ ΦΕΤΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ.

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ. ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΛΟΙ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ. ΑΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
 ΟΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ 16oυ αιωνα, ΦΡΑΓΚΟ ΚΑΤΕΛΑΝΟ, ΚΡΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ.


ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ, ΚΙ Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΟΡΟΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΠΕΤΑΛΟΥ.
ΤΟ ΟΡΟΣ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΒΟΥΝΑΣΣΑ ΚΙ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ. ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΟΡΟΣ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΥ.

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΩΝΕΣ, ΕΔΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ , ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ. ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΟΡΟΣ ΒΟΥΡΙΝΟΣ.
ΑΣΚΗΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΑΝΟΡΑ. ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΥ ΟΡΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΑΝΟΡΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΟΙ ΞΕΝΩΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.