Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

TO EΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ

Σε λίγο καιρό θα ετοιμαστεί πιστεύουμε και το επόμενο βιντεάκι με θεμα:  "το έλεος του Θεού".
Είναι κι αυτό τεράστιας σημασίας θέμα, γιατί ουσιαστικά αν υπάρχουμε, μιλάμε, αναπνέουμε, ενεργούμε , όλα αυτά βασίζονται στο άπειρο έλεος Του. Εμείς δυστυχώς δεν κάνουμε και καμμιά ιδιαίτερη προσπάθεια για να δικαιολογήσουμε και την φιλανθρωπία Του!! Θα αφήσουμε λοιπόν να μας τα διηγηθεί ένα πρόσωπο που, μέσα απο τις πνευματικές παρακαταθήκες, μας έδωσε πολλές γνώσεις μέχρι τώρα. Και θα συνεχίσει να μας δίνει όσο και όταν μπορεί.
Ευχόμαστε σε όλους σας καλή δύναμη και υπομονή, ιδιαίτερα τώρα στον καιρό της νηστείας .
Θα σας συνιστούσαμε να κρατάτε ενα αρχείο με τα πνευματικά λόγια της γερόντισσας, για δυο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι, ότι η βαθειά θεολογική γνώση των θεμάτων που μας δίνει, βοηθούν και στην δική μας σωτηρία. Δεύτερον, κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει στο διαδίκτυο. Δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορούμε πάντα να ανοίγουμε τον υπολογιστή και να διαβάζουμε αυτά που τώρα άνετα αναρτούμε. Και δεν το λέμε έτσι για να το πούμε. Κάτι ξέρουμε...
Βάλτε τα κάπου σε ένα στικάκι, εκτυπώστε τουλάχιστον τα πνευματικά της λόγια, είναι ψυχοφελή. Τα προφητικά ποιήματα και κείμενα έχουν την γοητεία τους, ικανοποιούν την περιέργεια και καλύπτουν τις μελλοντολογικές αναζητήσεις μας, αλλά δεν συμβάλλουν άμεσα στην σωτηρία της ψυχής μας. Οι πνευματικές παρακαταθήκες όμως είναι ψυχοσωτήριες. Τώρα που είναι καιρός  πρόσφορος, προσπαθούμε να σας δώσουμε όση γνώση μας δίνεται. Γνώμη μας και χωρίς να σας πιέζουμε, είναι να τα μαζεύετε όλα τα πνευματικά κείμενα σαν μικρούς κόκκους χρυσού. Κάποτε, λίγο λίγο θα γίνουν ενας μικρός θησαυρός. Και ο ένας θα βοηθάει έτσι τον άλλον, θα γνωρίζει πέντε βασικά πράγματα να πεί στους δικούς του ανθρώπους.