Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΓΕΡΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ


          ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ:

Μανώλας Κωνσταντίνος, υπάλληλος ΔΕΗ, Πτολεμαΐδα

Τον Ιούλιο του 2000, μαζί με το θεολόγο κ. Παπανικολάου Βασίλειο, επισκέφτηκα το Γέροντα Αθανάσιο Μυτιληναίο, στο Στόμιο Λάρισας.
Μετά τη Λειτουργία, μείναμε να πάρουμε την ευχή του Γέροντα, όπως και πολύς άλλος κόσμος. Ήμασταν οι τελευταίοι. Ο κ. Παπανικολάου ήξερε προσωπικά τον π. Αθανάσιο και μας σύστησε. Αφού γνωριστήκαμε, του απηύθυνα μία ερώτηση που με απασχολούσε ιδιαίτερα:
"Πάτερ", του είπα, "θα ήθελα να μου πείτε γι' αυτή την περιβόητη κάρτα ασφάλισης για την οποία γίνεται λόγος και που ξεκίνησε ήδη να αποστέλλεται και στα σπίτια".
"Δε σας ενημέρωσαν στην ενορία σας σχετικά;" με ρώτησε.
"Όχι", απάντησα.
Τότε ο Γέροντας μάς είπε:
"Αυτές τις απλές κάρτες που μας στέλνουν και μας προωθούν διαρκώς, μπορούμε -κατ' οικονομίαν- να τις πάρουμε γιατί πρέπει να ζήσουμε. Αλλιώς δε θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα. Αυτοί, όμως, θα μας στείλουν και μία "έξυπνη" κάρτα που θα αντικαταστήσει τις προηγούμενες. Νομίζουν, άραγε, ότι είναι πιο έξυπνοι από εμάς, τους Χριστιανούς, κι ότι δεν ξέρουμε τί κρύβεται από πίσω; Αυτή την "έξυπνη" κάρτα δε θα την παραλάβουμε! Γι' αυτήν αξίζει και στα βουνά να φύγουμε, αν χρειαστεί, γιατί θα το κάνουμε για την αγάπη του Θεού και θα έχουμε πάνω μας τη Χάρη Του. Όσο για την επιβίωση, να μην ανησυχείτε, γιατί είναι μέριμνα του Θεού. Αυτή την κάρτα δε θα την πάρουμε, γιατί, όποιος την πάρει, δε θα γλιτώσει το σφράγισμα που ακολουθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου