Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ, Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ,
ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ.
ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ: Σήμερα δεν θα σας αφήσω να με ρωτήσετε τίποτα εσείς, αλλά θα σας πω εγώ πνευματικά λόγια που είναι πολύ σημαντικά.
Ο άνθρωπος όπως γνωρίζετε είναι ψυχοσωματικό όν. Δηλαδή αποτελείται από σώμα και ψυχή. Εάν η ψυχή πονάει, τότε πονάει και το σώμα. Είναι νόμος. Ανάλογα με τον πόνο της ψυχής, ακολουθεί και η κατάπτωση της σωματικής υγείας. Π.χ. άμα είμαστε στενοχωρημένοι, δεν μπορούμε να φάμε, πονάει το στομάχι μας, ή το κεφάλι μας, ενώ πολλές φορές το σώμα μας γίνεται βαρύ και δεν μπορούμε να περπατήσουμε και πολλά άλλα, ανάλογα με την ψυχοσωματική κατάσταση κάθε ανθρώπου. Ο πόνος λοιπόν της ψυχής έχει και  συνέπειες  στο σώμα.
Εάν όμως πονάει το σώμα, δεν είναι απαραίτητο να πονάει η ψυχή. Εάν είναι χαρούμενη αυτή, όσο κουρασμένο και άν είναι το σώμα ή πονεμένο, δέν το επηρεάζει.
Γι’ αυτό θα πρέπει να αφιερώνουμε κάθε μέρα πολύ χρόνο για την ψυχή μας και λιγότερο για το σώμα μας.
Όπως τρέφουμε καθημερινά το σώμα μας και μάλιστα 2-3 φορές την ημέρα, έτσι θα πρέπει να τρέφουμε καθημερινά και την ψυχή μας. Αλλιώς, αν δεν της δίνουμε την καθημερινή τροφή που πρέπει, θα πάθει πνευματική ασιτία.
Τί σημαίνει αυτό και ποιά θα είναι τα επακόλουθά της;
Η ψυχή που δεν παίρνει πνευματική τροφή, όπως, να αγαπάει τον Κύριο, να προσεύχεται, να μετανοεί, να νηστεύει, να εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή, να εξομολογείται, να κοινωνάει, να έχει ταπείνωση, αγάπη, διάκριση, να μελετά τις θείες Γραφές, και άλλα πολλά, κινδυνεύει να νεκρωθεί μέρα με τη μέρα. Φεύγει η Θεία Χάρις και μένει αφρούρητη από μυριάδες εχθρούς που θέλουν να την κατασπαράξουν. Αυτοί είναι οι δαίμονες που θέλουν να βρουν ευκαιρία να εισχωρήσουν σε μια τέτοια αφρούρητη ψυχή και να της προκαλέσουν κατάθλιψη, φοβίες, πανικό, τάση αυτοκτονίας, κακίες, μίση, φθόνο και πολλά πολλά άλλα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΕΚΝΟ: Πρέπει να εφαρμόζουμε όλα αυτά που αναφέρατε κάθε μέρα;
Ακούστε: Όπως το σώμα χρειάζεται όλες τις τροφές για να ζήσει, για να πάρει τις βιταμίνες του, τον σίδηρο κ.λ.π. χωρίς βέβαια να τις τρώει κάθε μέρα όλες, έτσι και για την ψυχή μας, πρέπει να κάνουμε όλα αυτά και άλλα τόσα, αν όχι κάθε μέρα όλα, όμως πρέπει να είναι στο πνευματικό μας πρόγραμμα. Για να παίρνουμε τις πνευματικές μας βιταμίνες!
Για να καταλάβουμε την αξία της ψυχής μας, άς σκεφτούμε μόνο αυτό:
Εάν φύγει η ψυχή απ’ το σώμα, το σώμα πεθαίνει. Ενώ η ψυχή ποτέ!
Ποιό λοιπόν έχει αξία, η ψυχή ή το σώμα;
Η ψυχή!
Γιατί λοιπόν κάναμε θεό το σώμα μας και θάψαμε την ψυχή μας;
Τα τοποθετήσαμε ανάποδα στη ζωή μας, γι’ αυτό χάσαμε την αξία μας, το σκοπό μας, τον προορισμό μας, που είναι η αιώνια ζωή!
Τί είναι η ψυχή;
Η πνοή του Θεού μέσα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου