Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ. ΘΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΕΣ.  ΚΙ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ ΣΕ  ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ , ΕΤΣΙ ΚΑΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ.

Μας τα διηγήθηκε μια κυρία που αγαπά την Γερόντισσα και την ακούει με ιδιαίτερη προσοχή.
Μας διηγείται λοιπόν:

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Πρώτον, μας λέει η καλή μας φίλη, της κάνανε καταγγελία στο σχολείο που εργαζόταν, γιατί μιλούσε για το Χριστό. Την έβριζαν ο προϊστάμενος, ο σύλλογος γονέων και δεν ήξερε τι να κάνει..πώς να αναταπεξέλθει. Άν δεν το χειριζόταν πνευματικά, λέει, θα έκλαιγε και δεν θα ήξερε τι να κάνει. Αλλά αντί γι αυτό, έπεσε στα γόνατα προσευχήθηκε, ζήτησε από το Θεό πρώτα συγχώρεση, είπε ότι Εκείνος το επιτρέπει για κάποιο λόγο. Μετά ζήτησε βοήθεια και δεν της πείραξαν ούτε τρίχα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αποκαταστάθηκαν και οι σχέσεις της και με τον προϊστάμενο και με τον σύλλογο γονέων, και την διεύθυνση του σχολείου που εργαζόταν και  της ζήτησαν ακόμη και συγγνώμη. Τα ίδια και με τον συνήγορο του πολίτη, που την κυνηγούσε και απειλούνταν να φύγει από το Χαλάνδρι και να πάει ακόμη και Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης κάποτε είχε πουλήσει ένα ακίνητο για 18 εκατομμύρια δραχμές και πριν από 5 χρόνια, της κοινοποιήθηκε ένα εξώδικο, που της έλεγε ότι οφείλει 90 χιλιάδες ευρώ, γιατί πούλησε ξένο οικόπεδο. Μας λέει, ένα τέτοιο γεγονός κάποιον θα τον οδηγούσε στην τρέλα. Αλλά αυτή εκείνο το διάστημα είχε ήδη γνωρίσει τη χάρη του Θεού μέσα από την γερόντισσα και όπως και την προηγούμενη φορά προσευχήθηκε.
Αρχικά βέβαια είχε πάθει ένα τράνταγμα, έκλαιγε σκεφτόταν ότι έπρεπε να πουλήσει το σπίτι που μένει τώρα και να μείνει με μια βαλίτσα στο χέρι.
Αλλά τελικά έπεσε στα γόνατα, προσευχήθηκε και μετά έπρεπε να απαντήσει κι εκείνη με ενα εξώδικο, ήταν τυπικό.
Για 3 ή 4 χρόνια ούτε φωνή ούτε ακρόαση για να την ειδοποιήσουν να πάει στο δικαστήριο, αλλά μετά της ήρθε απάντηση ότι το οικόπεδο είναι εντάξει.
Όμως για τόσο διάστημα δεν είχε απάντηση και το είχε λέει απλά στο νου της.
Ήταν ήρεμη και έλεγε στο Θεό δώσε μου τη λύση, πούλησε μου αυτό το σπίτι που μένω τώρα, γιατί δεν ξέρω πού να τα βρω τα λεφτά αυτά.
Τελικά πήρε την απάντηση τόσο καιρό μετά, ήταν όλα καλά, κανένα πρόβλημα με το οικόπεδο.

Και άλλο ένα γεγονός.
Πάλι μας διηγείται, κινδύνευε να την κλείσουν μέσα στη φυλακή, γιατί λέει χρωστούσε 45000 ευρώ, διότι ήταν συνδιαχειρίστρια και τα πήρε ο άλλος, τα οικοιοποιήθηκε.
Ήταν όλη η πολυκατοικία έτοιμη να την καταγγείλει. Μέσα σε 1 μήνα ήρθαν τα λεφτά από έναν φίλο του συνδιαχειριστή της.

Όλα αυτά έγιναν λόγω της προσευχής της και ότι ζητούσε συγχώρεση, με πόνο, κλάμα και συντριβή καρδιάς και εμπιστευόμενη τον εαυτό της στο Θεό.