Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΗ.

προαναγγελια του βιντεο

ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΗ.


Παντρεμένοι θεωρούνται όσοι έχουν κάμει γάμο στην εκκλησία και είναι ορθόδοξοι χριστιανοί. Ο πολιτικός γάμος, δεν υπάρχει για το Θεό, δεν είναι μυστήριο και αυτοί οι σύζυγοι θεωρούνται για το Θεό, πόρνοι.

Ο γάμος των δύο συζύγων, είναι σταυρός, διότι ο ένας σύζυγος σώζει τον άλλον. Ο άνδρας μέσα στο γάμο, είναι η κεφαλή και η γυναίκα είναι ο λαιμός. Που σημαίνει, ότι ο άνδρας αγαπάει τη γυναίκα του, που είναι η μοναδική για εκείνον. Αλλά και η γυναίκα, οφείλει να σέβεται και να αγαπάει τον άνδρα της. Άλλωστε αυτή τη σημασία έχει και το χωρίο της αποστολικής περικοπής, «η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα». Δηλαδή η γυναίκα να σέβεται και όχι να φοβάται, με την γνωστή έννοια του φόβου τον άνδρα˙ είναι μία παρεξηγημένη έννοια.

Οι δύο σύζυγοι πρέπει να δέχονται, ο ένας τον άλλον, όπως ακριβώς είναι ο χαρακτήρας τους, χωρίς να θέλουν να αλλάξουν ο ένας τον άλλον. Πρέπει να μάθουν να δέχονται την διαφορετικότητά τους. Διότι στο γάμο, δεν πρέπει να ανταγωνίζεται ο ένας τον άλλον, αλλά να αλληλοσυμπληρώνονται. Γι’ αυτό οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, δηλαδή ότι δεν έχει ο ένας, το έχει ο άλλος. Π. χ. ο ένας σύζυγος μπορεί να είναι υπομονετικός ,  ο άλλος εργατικός , ο ένας οικονόμος, ο άλλος σωστός στην ανατροφή των παιδιών κλπ..

Τα ζευγάρια στην αρχή, λόγω της διαφορετικότητάς τους, συγκρούονται, μέχρι να βρουν τα όρια της ανεκτικότητας, ο ένας του άλλου. Γι’ αυτό θα πρέπει να ξέρει ο κάθε ένας, τα όρια του άλλου, για να μην τα παραβαίνει. Γιατί δυστυχώς, είναι το πιο επικίνδυνο σημείο για να διαλυθεί ένας γάμος. Επίσης ένας άλλος λόγος χωρισμού των ζευγαριών, είναι η παρέμβαση των τρίτων ανθρώπων που επιτρέπει το ζευγάρι να επεμβαίνουν στη ζωή τους, όπως γονείς, συγγενείς, φίλοι, κουμπάροι και κάθε τρίτο πρόσωπο.

Το ζευγάρι οφείλει να παίρνει αποφάσεις για την ζωή τους, μόνο οι δυό τους και με την παρέμβαση του πνευματικού τους. Επίσης κάθε άνθρωπος που σκέπτεται να παντρευτεί πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του, ότι θ’ αγωνιστεί μέσα στο γάμο του και θα υπομείνει τις δυσκολίες που θα προκύψουν και όχι να το βάλει με την πρώτη δυσκολία στα πόδια… και να σκεφθεί το χωρισμό.

Είπαμε ότι ο σκοπός του γάμου είναι η σωτηρία των συζύγων, επομένως: δεν υπάρχει περίπτωση οι δύο σύζυγοι να σωθούν, εάν δεν υπάρχει αγάπη μεταξύ τους, δεν φροντίζει ο ενας  τον άλλον, και δεν θυσιάζεται για αυτόν. Όσες προσευχές, όσες ελεημοσύνες, όσες νηστείες και αν κάνουν οι σύζυγοι, εάν δεν αγαπιούνται δεν  πρόκειται να σωθούν. Κι αν κάποιος απο τους δύο έφταιξε σε κάτι, το άλλο μέλος να συγχωρεί, να μην κρατά κακία. Επίσης αυτή η αγάπη τους ευλογείται από το Θεό και πηγαίνει στα παιδιά τους, τα οποία προκόβουν στη ζωή τους σε κάθε τομέα.
..................................................................
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.