Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

ΕΞ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ!

Αφορμή με την σημερινή εθνική επέτειο θα αναφερθούμε στους προγόνους μας που δώσανε και το αίμα τους γι αυτήν την χώρα και την ελευθερία της. Όμως εμείς και δεν τους τιμάμε αλλά και κάποιοι ειρωνικά τους θεωρούν κι ανόητους που αντιστάθηκαν στην μπότα του εχθρού. Ο Θεός όμως και τους τιμά και τους ακούει. Γράφει στο πρώτο κείμενό της, την γραφή απο την Παναγία σε κάποιο σημείο, η Γερόντισσα:

"Η αθεΐα είναι πρώτη στα στατιστικά στοιχεία, στην χώρα αυτή που ήταν αγία. Πόσο αίμα μαρτύρων δεν χύθηκε στα χώματα τα Ελληνικά; Πόσο αίμα ηρώων δεν χύθηκε στα χώματα αυτά;

Και εσείς αντί να είσθε υπερήφανοι, αλλά και ευλαβείς και να τιμάτε αυτόν τον θησαυρό που σας έστειλε ο Θεός, καταπατήσατε, απορρίψατε, χλευάζετε κάθε άγιο και ιερό. Βγάλατε από τη σημαία τον ιερό σταυρό. Βγάλατε από τα σπίτια σας το καντήλι και τον Θεό. Βάλατε στη θέση αυτή αγάλματα με ειδωλολατρική αμφίεση. Πόσοι άνθρωποι εκκλησιάζονται τις Κυριακές; Μία χούφτα δυστυχώς… Πού είναι οι άλλοι; Κοιμούνται και δεν θέλουν να ξέρουν τον Θεό. Του κλείνουν την πόρτα συνεχώς.."

Καί σε κάποια άλλη συνομιλία της με τα πνευματικά της τέκνα έλεγε:
" Οι ήρωες και μάρτυρες του Ελληνικού έθνους παρακαλάνε μέρα νύχτα τον Κύριο να κάνει έλεος στην Ελλάδα και να μην επιτρέψει αυτά τα κακά που έρχονται. Πάνε με το αίμα του μαρτυρίου τους στα χέρια τους, στον Ιησού Χριστό και Του λένε:
- Γι αυτό το αίμα μας που χύσαμε για Σένα και την Ελλάδα, δείξε επιείκεια και μην επιτρέψεις να χαθεί η πατρίδα μας και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.  Λυπήσου την χώρα μας και τους Έλληνες! 
Να ξέρουν λοιπόν αυτοί που χλευάζουν αυτούς τους ήρωες ότι για χάρη αυτών δεν μας αποτελειώνουν, όλοι όσοι μας ετοιμάζουν το λάκκο. Και αντί να ειρωνεύονται και να τούς θεωρούν κορόιδα που σκοτωθήκανε για την πατρίδα και την πίστη τους, ότι αυτοί είναι που τους κρατάνε ελεύθερους τώρα και δεν είναι σκλάβοι της τουρκιάς!
Θα σας αναφέρουμε και δυό αληθινά γεγονότα, είναι αποκαλύψεις για πρόσωπα οικεία που μαρτύρησαν το 1940. Αναφερόμαστε πρώτη φορά σε αποκαλύψεις της Γερόντισσας, σε σχέση με προσωπικές μαρτυρίες.
Πρίν μερικά χρόνια οι γονείς μας θελήσανε να μάθουν τι απέγιναν οι ψυχές, των διά  μαρτυρίου τεθνεότων  παππούδων τους. Ακούγανε απο τους γονείς τους για τον μαρτυρικό θάνατό τους, ο πατέρας μας για τον παππού του που τον κατακρεούργησαν οι Γερμανοί το 1944 φεύγοντας απο την Ελλάδα, τον βασάνιζαν επί πολλές ώρες, κυριολεκτικά του έκοβαν με κονσερβοκούτια κομματάκι κομματάκι το πρόσωπο και τα άλλα μέλη του σώματός του. Της δε μητέρας μας τον παππού τον κάψανε μαζί με άλλους χωριανούς μέσα στον ναό του χωριού. Μάρτυρες και οι δυό. Ρωτήθηκε με συστολή και λίγο κούμπωμα απο μέρος των γονιών μας η ευλογημένη γερόντισσα, δεν ξέρανε άν θα τους απαντούσε κάν κι άν είχε αυτό το χάρισμα, σκεφθήκανε ότι αφού έχει το προφητικό χάρισμα, ίσως έχει και το διορατικό. Αυτή λοιπόν με αγάπη προσευχήθηκε κι απάντησε έτσι περίπου, δεν μπορούμε να δώσουμε ονόματα και λεπτομέρειες.
Στον παππού του πατέρα μας : " Είναι πολύ κοντά στο Φώς του Κυρίου, το μαρτύριό του και θυσία του τον έφεραν σε πολύ καλή θέση στον Παράδεισο. Μεσιτεύει συνεχώς για τους συγγενείς του, αλλά και για την Ελλάδα και τους Έλληνες που βρίσκονται σε κατάσταση πολύ τραγική! Μαζί με τους άλλους ουρανοπολίτες και την Υπέρμαχο Στρατηγό την Παναγία, παρακαλούν να μην απωλεστεί η Ελλάδα. Γιατί ξέρει η ψυχή αυτή  απο πόλεμο καί έχει εμπειρία πολύ πικρή"!
Για δε τον παππού της μητέρας μας : "Αυτή η ψυχή δεν πέρασε τελώνεια κι έφτασε σαν μάρτυρας κοντά στον Χριστό. Τώρα προσεύχεται συνεχώς και μεσιτεύει και βοηθάει τους δικούς του ανθρώπους σε κάθε πρόβλημά τους. Να επικοινωνεί μαζί του δια της προσευχής  η .ΧΧΧΧΧ.....   και θα νοιώθει την παρουσία του ζωντανή". 
Με τα δύο αυτά παραδείγματα βλέπουμε ότι και ζωντανοί είναι στην άλλη ζωή οι δικοί μας, και προσεύχονται για εμάς και μπορούμε δια της προσευχής να επικοινωνούμε μαζί τους αλλά και ότι, ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΧΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΠΟΛΙΤΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΥΤΡΩΤΗ ΚΑΙ ΘΕΟ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΙ  ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ.
Να μάθουμε λοιπόν να σεβόμαστε την ιστορία μας και τους προγόνους μας, είναι αυτό που λέει και στις πνευματικές της παρακαταθήκες η γερόντισσα: " η χάρη και ευλογία των παππούδων μας και των γονιών μας μεταβιβάζεται και στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους και πάει μακρυά στις γενεές, το ίδιο όμως και οι αμαρτίες τους οι ανεξομολόγητες και τα πάθη τους"!!

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ  ΄40, ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ, ΕΙΤΕ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΑΚΟΜΗ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου